vineri, 20 februarie 2009

MOLDOVA TOT MAI DEFAIMATĂ ÎN OCCIDENT


După ce drama copiilor moldoveni abandonaţi de părinţi, plecaţi în străinatate a fost prezentată publicului european în filmul «Arrivederci» realiazat de Valeriu Jereghi, la Paris apare un nou documentar despre traficul de fiinţe umane din Republica Moldova. Filmul „Trafic ” al realizatoarei franceze Yvonne Debeaumarche a fost difuzat săptămâna trecută la televiziunea franceză „ARTE”.

Pelicula propune telespectatorului o scufundare halucinantă în una din ţările – sursă a traficului de fiinţe umane – Moldova, cea mai săracă ţară din Europa.

Într-un sat mic din Nordul Moldovei, Lucia, o asistentă socială vine în ajutorul victimelor muncii forţate, care anterior au fost traficaţi de către conaţionalii lor din satul vecin .

Stela Rotaru lucrează la Organizaţia internaţională pentru migranţie din Chişinău, capitală Republicii Moldova. Datorită eforturilor acestei organizaţii, în fiecare an zeci de victime ale exploatării sexuale sunt repatriate în ţară.

Într-o închisoare pentru femei Antonina, o tânără de 21 ani, ea însăşi o fostă victimă al traficului de oameni a fost condamnată la 7 ani de detenţie pentru că a traficat o altă tânără.

Mihai în vârstă 15 ani, a fost vândut de propria mamă, la numai 6 ani unei reţele de organizaţii care satisfacea astfel de solicitări.

Această investigaţie jurnalistică oferă cuvântul victimelor. Totodată „ taie Moldova cu bisturiul”, pentru a putea înţelege ce reprezintă o ţară-sursă a traficului de oameni.

O fostă republică sovietică, Republica Moldova este una din cele mai sărace ţări din Europa. Aproximativ 700 000 de persoane din totalul populaţie de 4,3 milioane de locuitori au emigrat peste hotare în speranţa unei vieţi mai bune. Sarăcia, visul de a pleca în altă ţari , corupţia sunt realităţi specifice acestui teritoriu, unde prosperă comerţul de oameni, încă de la sfărşitul URSS-ului.

Traficul de fiinţe umane este unul din cele mai rentabil comerţ din lume după cel de droguri şi de arme. De la prostituţie până la contrucţii, numeroase sectoare sunt alimentate de aceste reţele avantajoase de comerţ din inima Uniunii Europene. Filmul relevă amploarea activităţii criminale care se desfăşoară nestingherit chiar sub ochii noştri şi pe care nimeni nu o vede.

Urmăreşte documentarul "TRAFIC", în câteva zile pe blog.



















luni, 16 februarie 2009

DE SFÂNTUL VALENTIN: IUBITO, PRIMEŞTE ÎN DAR UN VIBRATOR!















DE SFÂNTUL VALENTIN: LA PARIS AU FOST DISTRIBUITE GRATUIT SEX JUCĂRII,
SCRIE PUBLICAŢIA FRANCEZĂ « LE POINT ».


De Ziua Îndrăgostiţilor, în centrul Parisului au fost organizată o distribuţie gratuită de sex jucării. Neobişnuitele daruri au provocat o curiozitate vie, câteva surâsuri sfiioase şi multe glume printre celibatari, cupluri tinere dar şi simpli trecători.


"Am un vibrator cu bilele gheşei", povesteşte entuziasmată Leila o studentă de 21 de ani . "Eu sunt celibatară. Sunt foarte mulţumită, asta mă consolează …Şi apoi aceste mici jucării de plastic costă foarte scump !"

Lorelie, 23 ani, studentă la drept a venit însoţită de prietena sa. Deschide cu entuziasm pachetul său-" Acesta pare a fi un vibrator ." Ea crede că e o idee excelentă, "chiar dacă nu este un dar tocmai portrivit pentru Sfântul Valentin."
După ce le-a venit rândul, format chiar de la începutul distribuţiei, majoritatea oamenilor ies din îmbulzeală cu un ciudat sentiment de uimire.

" Prietena mea a râs cu poftă. De fapt, are un surâs foarte frumos", spune Adrien, 25 ani. Zoe, femeia care a făcut coadă ultima ar fi preferat " un buchet frumos de trandafiri ", dar se mulţumeşte şi cu o banală promenadă în această zi însorită.

Organizatorul acestei distribuţii, un site de vânzări în linie urmăreşte scopul "să democratizeze aceste articolele ale plăcerii, " fabricate de întreprinderea sa.

Cum credeţi, ce s-ar fi întâmplat, dacă în centrul Chişinăului s-ar fi împărţit vibratoare de Sfântul Valentin ? Cu siguranţă babele se cruceau, feministele şi organizaţiile religioase din Moldova ar fi organizat proteste, iar poliţia ar fi arestat vibratoarele şi desigur pe cei care le distribuiau.

De Sfântul Valentin: la Paris au fost distribuite gratuit sex jucării , Scrie publicaţia franceză « LE POINT ».