luni, 23 martie 2009

MAE AL FRANŢEI RECOMANDĂ CETĂŢENILOR SĂI SĂ EVITE CĂLĂTORIILE ÎN TRANSNISTRIA

Potrivit MAE francez, călătoriile în Transnitria (regiunea secesionistă situată în Estul Republicii Moldova), precum şi tranziturile între Moldova şi Ucraina sunt nerecomandate cetăţenilor francezi.

Asta pentru că, în regiune nu este asigurată securitatea şi deoarece, acest teritoriul nu se află sub controlul guvernului Moldovei. În consecinţă, Ambasada Franţei nu poate asigura asistenţă cetăţenilor săi care întâmpină dificultăţi la traversarea regiunii.


Destul de frecvent, unii turişti francezi s-au plâns că au avut probleme cu „ gărzile transnistrene”, la traversarea frontierei fie de pe partea Moldovei, fie de pe cea a Ucrainei.

Deşi aveau asupra lor paşapoarte, unii cetăţenii francezi au fost obligaţi să plătească taxa de intrare pe teritoriul Transnistriei, sau să achite amenzi.


Totodată, au fost semnalate şi câteva cazuri de violenţă. Ambasada Franţei atenţionează că nu are posibilitate să intervină în cazul incidentelor de acest tip.

Informaţie preluată de pe site-ul MAE al Franţei.

Pentru varianta textului în franceză fă click aici.

De alegeri, UE cu ochii pe noi


Potrivit serviciului de presă al Senatului francez, Yves Leterme, fostul prim-ministrul al Franţei va participa în misiunea de observatori la alegerile legislative din 5 aprilie 2009, din Republica Moldova, organizată de Adunarea parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).


Ex-Premierul Franţei, observator la alegerile din Moldova